Yunanistan’dan süt ithal edilecek

Yunanistan’da süt sektörünün önde gelen şirketi Mevgal, Türkiye’ye tankerlerle süt getirecek.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde düzenlediği 2. Bölgesel Türk – Yunan İş Forumu’na katılan Edirne Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, Yunan süt sektörünün önde gelen firmalarından Mevgal ile anlaşarak Türkiye’ye koyun sütü getirmeye hazırlandıklarını açıkladı. Türkiye’de koyun ve keçi sütü sıkıntısı olduğunu söyleyen Yardımcı, “Gümülcine bölgesi koyun ve keçi sütü açısından çok iyi. Bizde bir hayvandan günde yarım kilo koyun sütü veya bir kilo keçi sütü elde edilirken burada tek hayvandan 4 kilo keçi sütü veya 6 kilo koyun sütü alınıyor. Mevgal firması bize koyun ve keçi sütü satmayı önerdi. Bakanlıkla görüşmelerimiz sürüyor. 50 – 100 ton süt alıp peynir üretimimizde kullanmayı düşünüyoruz” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.