Tetra Pak’tan çevreye duyarlılık

Tetra Pak araştırması yenilenebilir kaynaklı ürünlere ve çevreye duyarlı mesajlara talebin arttığını gösteriyor.

Tetra Pak,  iki yılda bir tekrarlanan ve dünya genelinde tüketiciler arasında yenilenebilir malzemelere ve ambalajların üzerindeki çevre mesajlarına artan talebin ön plana çıktığı 5. Çevre Anketini yayınladı. 2005’ten bu yana her iki senede bir yapılan ankete Türkiye’nin de içinde bulunduğu 13 ülkeden 7 bin tüketici ve 200 paydaş firma katıldı.

Tetra Pak’ın yaptığı anket, gıda endüstrisinin paydaşları arasında geri dönüşebilen malzemelere talepte artış olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre biyo-esaslı malzemelerin kullanımı içecek endüstrisinin geleceğini biçimlendirecek en önemli çevreci eğilimlerden biri olarak değerlendiriliyor. Ankete göre kağıdın yenilenebilir bir malzeme olarak kullanımı tüketiciler tarafından kartonun en “çevre dostu” paket tipi olarak algılandığını gösteriyor. Ankete göre 2011 yılında tüketicilerin çevreci mesajlara karşı duyduğu güven yüzde 37 iken, son ankette bu oran %54’ü buldu.

Tetra Pak Başkanı ve CEO’su Dennis Jönsson “Bu yılın raporuna ait bulgular çevreyi stratejik ajandamızın merkezine koymamızın önemini destekliyor. Değer zinciri üzerindeki çevre ayak izimizi azaltmak, sürdürülebilir ürünler yaratmak ve geri dönüşüm oranlarını artırmak için sıkı taahhütlerde bulunduk ve tüm bu kritik alanlarda belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için önemli ölçüde ilerleme kaydetmiş durumdayız” dedi.

2010 yılı itibariyle çevre konusundaki hedeflerini şirketin faaliyetlerinin merkezine yerleştiren Tetra Pak, 2020 sonunda değer zinciri boyunca karbon emisyonlarını, 2010 seviyesinde tutma taahhüdünde bulundu. Geri dönüştürülen kullanılmış karton kutuların sayısını 2002’den bu yana her yıl 1 milyar artıran Tetra Pak, 2020’ye kadar kullanılmış karton kutuların geri dönüşüm oranını ikiye katlamayı amaçlıyor. Yüzde 100 yenilenebilir malzemelerden yapılmış karton ambalaj geliştirme çalışmalarını sürdüren şirket, bu ambalaj ürünlerinde kullanılan FSC sertifikalı karton miktarını da yüzde 100 artırmayı planlıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.