Et ve Süt Kurumu kapatılmalı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında gerçekleşen TOBB 7. Sektörel Ekonomi Şurası’nda sektörel sorunlar ve çözüm yolları ele alındı. Şura’da hayvancılıkla ilgili olarak; hayvansal ürünler piyasasının düzenlenmesi ihtiyacı, hayvan ıslahı ve sağlığı politikalarının etkin olmaması, yem ve yem hammaddelerinde fiyatların yüksekliği ve kaba yem problemi ile hayvan sayısındaki belirsizlik öne çıktı.

Gıda ve içecek sektörleriyle ilgili ise; mevzuat hazırlanırken özel sektör görüşlerinin dikkate alınmaması, kayıt dışılığın gıda güvenirliğini olumsuz etkilemesi, gıda ve beslenme konusunda kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi, hammadde teminindeki zorluklara dikkat çekildi.

İşte TOBB 7. Sektörel Ekonomi Şurası’nda sektörle ilgili sorunlar ve çözüm yolları…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın başkanlığında, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla Mart ayında TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şurada, Türkiye’nin üretim ve hizmet alanındaki gücünü oluşturan 59 sektör meclisi, sorun ve çözüm önerilerini, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile sorumlu bakan ve bürokratlara iletme fırsatı buldu.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Şura’nın açılışında yaptığı konuşmada, Sektörel Ekonomi Şurası’nın, 59 ana sektörün katılımıyla, bu alanda Türkiye’nin tek ve en büyük buluşması olduğuna işaret etti. Bu çalışma ile adeta ekonominin röntgeninin çekildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Bu raporu hem ekonomi yönetimiyle, hem de kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, önceki sektörel şuralarda gündeme getirilen çeşitli konularda sağlanan ilerlemelerin, reel sektörün büyümesini sağladığını vurguladı. Bu toplantının, her sektörün yaşadığı darboğazı tespit etmeye yönelik son derece önemli bir adım olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, ülkemizin en önemli ihtiyaçlarından birisinin de sektörel politikaların geliştirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.
Şurada 59 Sektör Meclisi Başkanı tarafından raporların sunulmasının ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da bir konuşma yaparak, OECD’nin önümüzdeki 10–20 yıl boyunca Türkiye’nin, Avrupa’nın en hızlı büyüyecek ekonomisi olacağını açıkladığını kaydetti.
59 sektör meclisi raporundan süt sektörünü doğrudan ilgilendiren Gıda Sanayi, Hayvancılık, İçecek Sanayi ve Tarım Meclisleri raporlarını sizinle paylaşacağız. Bu raporlarda sektörlerin 5 temel sorunu ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri yer alıyor. İşte, TOBB’un 7. Sektörel Ekonomi Şurası’nda hayvancılık, süt ve gıda sektörlerini doğrudan ilgilendiren sorunlar ve çözüm önerileri:

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.