Muratbey zincir marketlere isyan etti

Muratbey Peynirleri Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “Marketler düzene sokulsun, halkın alım gücü yüzde 30 artar” dedi.

Erol, yeni Türk Ticaret Kanununun TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından bir açıklama yaptı. Yeni Ticaret Kanununa göre, fatura tarihinden sonraki 30 gün içinde ödenmeyen borçlar için ihtar şartına bağlanmaksızın temerrüt faizi işleyecek. Üreticinin zincir marketlerden alacağını en erken 3-4 ayda alabildiğini söyleyen Erol, yeni yasa ile tahsilatta üreticiyi mağdur eden vadenin ortadan kalkacağını dile getirdi. Yasanın 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek olması nedeniyle üreticilerin mağduriyetinin devam edeceğini belirtti. Et fiyatlarındaki artışa da değinen Necmi Erol, süt ürünlerinde birkaç yıldan beri devam eden haksız rekabetin bunda etkili olduğunu savundu. Piyasada yüzde 50 oranında sahte süt ürün bulunduğuna dikkat çeken Erol, “Suistimaller arttı. Eskiden 8,5 kilo sütten 1 kilo peynir üretilirken kültürlü peynirden sonra bu miktar 5 litreye indi. Peynire tadını veren iki aylık bekleme süresi de kalktı.” dedi. Muratbey Uşak’taki tesislerinde günlük 300 ton süt işleyerek 30 ton peynir üretiyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.