Tekdüze üretime karşı yöresel çeşitlilik

Yerel zenginlikler konusunda önemli bir potansiyele sahip olan ülkemizde, yerel kalkınma çalışmalarında yöresel ürünler önemli bir avantaj olarak dikkate alınmalıdır. Türkiye süt ürünleri bakımından dünyanın en zengin ülkesidir dersek abartı olmaz. Yoğurt ve ayranın anavatanı olan ülkemiz, peynir çeşitleri bakımından da dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Ülke olarak bu zenginliği hem korumalıyız, hem de pazarlayabilmeliyiz.

Yöresel ürünlerin küreselleşmede yeri ve günümüz ekonomilerindeki değeri. Yöresel süt ürünlerinin endüstriyel üretimi ve pazarlama sorunları. Devletin, özel sektörün konuya bakışı, yatırımlar, Türkiye’de yöresel süt ürünleri gerçeği…

Ayrıntılar Süt Dünyası Dergisi Sayı 32 ‘Özel Dosya’da…

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.