Bademli Kooperatifi süt fabrikası kurdu

Türkiye’deki meyve fidanlarının üçte ikisini üreten Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi süt ürünleri üretimine başladı.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde faaliyet gösteren Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi , 65 üyesiyle süt üretimine başladığını ve günde 30 ton süt ürettiğini duyurdu. Fidancılıktaki başarının bir örneğini de sütçülük sektöründe vermek istediklerini söyleyen Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi, “Süt üreticiden fabrikaya el değmeden toplanıyor.

Süt üretimi yeterince karlı olmadığı için, ürettiğimiz sütü işlemeye karar verdik. Yaklaşık 1 yıldır deneme üretimi yapıyoruz. İlk etapta yoğurt, pastörize süt, ayran, kaşar peyniri ve tereyağı ürettik. Şimdi de tüketiciye ulaşmak için pazar arayışlarına başladık.” Haziran ayından itibaren fabrikayı tam kapasiteyle çalıştırmayı hedeflediklerini dile getiren Bilgi, el değmeden hijyenik üretim yaptıklarını, kısa sürede Türkiye’nin en önemli süt işleme fabrikaları ve markaları arasına girmek istediklerini söyledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.