TÜBİTAK’tan silajlık mısır desteği

Konya Şeker’in iştiraki Beta Ziraat, yeni mısır çeşitleri geliştirme projesi için TÜBİTAK’tan 1,1 milyon lira destek aldı.

TÜBİTAK’ın başlattığı endüstriyel bitkilerden buğday, mısır, pamuk ve soya çeşitlerinin ıslahı çağrısına başvuran Beta Ziraat, proje bütçesinin yüzde 60’ı olan 1 milyon 103 bin 400 lira destek aldı. Konya Şeker’in iştiraki Beta Ziraat, “Biyoteknolojik Yöntemler Kullanılarak Tane ve Silajlık Mısır Hatlarının ve Melez Mısır Çeşitlerinin Geliştirilmesi” projesiyle yeni mısır çeşitleri geliştirecek.

36 ay sürecek mısır hat ve çeşitlerinin geliştirilmesinin yanı sıra ıslah programının sürekliliğini sağlama amacı da taşıyan proje 29 Şubat 2016 tarihinde tamamlanacak. Toplam bütçesi 1 milyon 839 bin lirayı bulması planlanan ve yüzde 60’ını TÜBİTAK’ın desteklediği proje, Beta Ziraat’in Bursa ili Yenişehir ilçesi Koyunhisar köyünde bulunan Üretim Araştırma ve Islah Müdürlüğü tesislerinde yürütülecek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.