Denizbank Türk tarımını destekliyor

Özel bankalar arasında tarım sektörünü ana odaklanma alanlarından birisi olarak belirleyen Denizbank, geniş bir üretici kitlesine her türlü finansman desteği vermeyi ve tarım sektörüne uygun koşullarda bankacılık hizmetleri sunmayı hedefliyor. süt hayvancılığı işletmelerine özel önem verdiklerini vurgulayan Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, Süt Dünyası’na özel açıklamalar yaptı.

Tarım bankacılığı hizmetlerinizden bahseder misiniz?

240 şube ağımızla Tarım Bankacılığı yapıyoruz. Büyük çoğunluğu ziraat mühendisi olan Tarım Bankacılığı müşteri temsilcileri kadromuz ile köy köy, kasaba kasaba dolaşarak çiftçilere özel hizmet sunuyoruz.

Denizbank, özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran banka konumundadır. Müşteri sayımız bugün itibariyle 500 bini aşmıştır. Türkiye genelinde çiftçilere kullandırdığımız kredilerin büyüklüğü 2 milyar liraya yaklaşmıştır. Tarım sektörüne süt hayvancılığı, traktör ve tarımsal ekipman, besi hayvancılığı, örtü altı üretim, küçükbaş hayvancılık, su ürünleri, arazi alım ve proje fi nansmanı kredileri veriyoruz.

Süt hayvancılığı yatırımcılarına yönelik ne gibi fi nans çözümleri sunuyorsunz?

Süt hayvancılığı ile uğraşan çiftçilerimize ve işletmelere, tesis modernizasyonu ve daha verimli üretim için yapacakları yatırımların fi nansmanı için kredi sunmaktayız. Üreticilere ve tarımsal işletmelere süt sağım sistemleri, soğutma tankı gibi ekipman alımlarının yanısıra süt sığırı alımlarının da fi nansmanı amacıyla “Süt Hayvancılığı Yatırım Kredisi”ni sunuyoruz. Üreticiler 5 yıla varan vade ve gelir elde etme periyotlarına uygun geri ödeme koşulları ile süt hayvancılığına yönelik yatırım kredilerimizden faydalanabiliyorlar.

Okurlarımızın önemli bir kesimi  süt hayvancılığı işletmecileri. Süt hayvancılığına ne gibi finansal destekler veriyorsunuz?

Bununla beraber süt hayvancılığı ile uğraşan üreticilere yem, mazot, işçilik gibi tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla “Süt Hayvancılığı İşletme Kredileri” ni sunuyoruz. Üreticilerimiz Üretici Kart üzerinden kendilerine tahsis edilen işletme kredilerini kullanarak yem, mazot, ekipman gibi tarımsal ihtiyaçlarını anlaşmalı bayilerden kampanyalı olarak satın alabiliyorlar. Geri ödemesini ise yılda bir kere hasatta yapıyorlar. Petrol Ofisi ile sürdürülen kampanya çerçevesinde ise Petrol Ofi si’nden Üretici Kart’ı ile 5 ay vadeli ve faizsiz akaryakıt alma imkanı sunuyoruz.

Biraz da ‘TarımPlus’ hizmetinizden bahseder misiniz?

“Tarım+” ile geleceğin yatırım alanları olarak tespit edilen başta süt hayvancılığı, örtü altı tarım ve meyvecilik alanlarına yatırım yapmak isteyen girişimcilere yön veriyoruz. Profesyoneller, yatırımcı grupları, işadamları, büyümek isteyen üreticiler ve birleşerek birlikte büyümeyi planlayan üreticilerin hizmetine sunduğumuz “Tarım+” paketi; yatırımcıların ihtiyaç duyduğu her tür danışmanlığı da içinde barındırıyor.

Kırsal kalkınma projelerine yönelik çalışmalarınız var mı?

Hibe kapsamındaki yatırımlara ve AB Kırsal Kalkınma Fonları (IPARD) kapsamında hibe almaya hak kazanan projelere fi nansman imkanı sunuyoruz. Hibe almaya hak kazanan projelerin fi nansmanını tarım bankacılığı hizmetlerimizle destekliyoruz. Denizbank olarak yatırımcı tarafından karşılanması gereken yatırım bedelinin yüzde 50’lik kısmını fi nansman kaynağı olarak uygun ödeme koşullarıyla sunuyoruz. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonları kapsamında içinde süt işleme ve hayvancılığın da bulunduğu belirli alt sektörlerde ve illerde yatırım yapılması ve yatırımın bitmesini takiben yatırım bedelinin yüzde 50’sinin fon tarafından belirtilen banka hesabına geri ödenmesini kapsıyor.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bankamız, Türkiye’nin her yerinde tarımsal faaliyetleri için bankacılık hizmetine ihtiyaç duyan üreticiye Denizbank farkıyla kaliteli tarım bankacılığı hizmeti götürmeyi hedefliyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.