Tüyap ve Reed güçlerini birleştirdi

İngiltere’nin fuarcılık devi REED Exhibitions ile Türkiye’nin en büyük fuar şirketi TÜYAP Fuarcılık arasında ortaklık anlaşması imzalandı.

3 bin çalışanı olan İngiltere merkezli fuarcılık şirketi REED Exhibitions 40 ülkede 500’e yakın fuar düzenliyor. 500 çalışanı olan Tüyap Fuarcılık ise Türkiye’de beş şehirde sahip olduğu fuar merkezlerine yılda 110 fuar gerçekleştiriyor. Her iki grubun toplamda 85 yıla varan mesleki tecrübeleri, TÜYAP grubu şirketlerinden Tüyap Fuarcılık A.Ş. ile REED grubu şirketlerinden Reed Cee GmbH işbirliğiyle Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş.’de birleştirildi. Başlangıçta Tıp, Ambalaj, Gıda İşleme ve Gıda ana başlıkları altında hazırlanan fuarlar için işbirliği yapılacak.

Basın toplantısında ortaklık ile ilgili görüşlerini açıklayan TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent ÜNAL; “Küresel ortaklık ve girişimler ile çok daha etkili bir hâle getirilebilen bu çaba REED TÜYAP ortaklığı ile de ülkemiz ve bölgemiz ticaretinin gelişmesinde çok olumlu bir rol oynayacaktır. Başlangıçta bir grup İstanbul fuarı için gerçekleştirilen işbirliği REED grubunun altı (6) milyon, TÜYAP’ın üç (3) milyon ziyaretçisine ve on binler ile ifade edilen fuar katılımcı kuruluşlarına çok farklı fırsatlar sunacak, onların yeni pazarlarda etkili oyuncular olmalarına imkan sağlayacaktır” dedi.

Basın toplantısında REED Exhibitions adına söz alan CEO Mike RUSBRIDGE ise; “TÜYAP, Avrasya fuarcılık pazarı içinde saygın ve çok önemli yeri olan Türkiye’nin lider fuarcılık kuruluşudur. Ortaklığımız REED Exhibitions adına stratejik bir öneme sahiptir. Bu ortaklık global şirket ağı yapımızı yerel deneyimler ile tamamlarken, TÜYAP ile birleşen portföyümüzün yarattığı sinerji müşterilerimize sunabileceklerimizi arttırmamız için bize eşsiz fırsatlar sunuyor. Bizim ve Tüyap’ın birleşen küresel networkü Türk ihracatçılarına yeni yollar açacak ve Türk sanayisi dünya çapındaki ticari ağını güçlendirecek” açıklamasını yaptı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.