Peynirlerde iç yağına rastlanmadı

Ekim ayı içerisinde bazı basın yayın organları ile internet medyasında “Peynire hile karıştı” başlığıyla verilen haberlerde “Peynire, ağırlığını artırmak amacıyla hayvan iç yağı (don yağı) katıldığı ve yapılan analizlerde de bunun saptanamadığı” yönünde iddialar yer almıştı.

Arap sabunu yapımında kullanılan iç yağının peynire katıldığı haberlerini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yalanladı. İddialar üzerine Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, ülke genelinde peynir üretimi ve satışının yapıldığı yerlerden 134 numune alarak laboratuvarlarında analiz yaptırdı. Analizler sonucunda hiçbir numunede hayvan iç yağına rastlanmadığını açıkladı.

Peynirlere katılan iç yağının analiz yöntemleriyle tespit edilemediği iddialarına yönelik ise açıklamada şu ifade yer aldı: “Metot ve cihaz yönüyle bakanlık laboratuvarlarında kullanılan analiz yöntemlerinin, uluslararası geçerliliğe sahip olduğu ve haberlerde iddia edildiği gibi iç yağının saptanamaması ve güvenilirlik açısından herhangi olumsuzlu söz konusu değildir”.

Açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının rutin kontrol ve denetimleri aynı hassasiyetle sürdüreceği ifade edildi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.