Dupont Türkiye takımı gıda gazetecileriyle buluştu

Dünya Gıda Günü nedeniyle DuPont İnovasyon Merkezi’nde sohbet toplantısı düzenlendi. Dupont Türkiye yöneticileri ile gıda dergileri editörlerini buluşturan toplantıda dünyadaki ve Türkiye’deki gıda konuları ele alındı.

Hızla artan dünya nüfusunun karşısındaki en zorlu sorunların çözümü için, yılda 2,1 milyar dolalık küresel AR-GE bütçesi ayıran DuPont, bu bütçenin yaklaşık yüzde 60’ını dünyanın artan nüfusuna yeterli gıdanın ulaşmasını sağlamak için kullanıyor.

Türk şirketlerinin uluslararası arenada gerçekleştireceği çok sayıda başarılı projeye zemin hazırlaması hedefiyle geçtiğimiz Mayıs ayında İstanbul’da açılan DuPont İnovasyon Merkezi, Türkiye’deki müşteriler, hükümet, akademi ve iş ortakları için benzersiz bir işbirliği ortamı yaratmayı amaçlıyor. İnovasyon Merkezi; Türk müşterilere ve ortaklara, DuPont’un dünya çapındaki 10 bin bilim insanına ve mühendisine interaktif saha içi ve Internet üzerinden video konferans aracılığıyla erişim hizmeti sağlıyor.

Dünya Gıda Günü nedeniyle düzenlenen toplantı da Dupont İnovasyon Merkezinde gerçekleşti. Toplantıda dünyada ve Türkiye’deki yetersiz gıda kaynakları, verimlilik, sürdürülebilirlik ve gıda israfını önleme konuları üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık ve İş Birimleri Yöneticileri ile Türkiye’nin seçkin gıda yayınlarının temsilcilerinin buluştuğu toplantıda, DuPont’un gıda teknolojileri alanındaki en son yenilikçi yaklaşımları ve çözümleri hakkında bilgi verildi. Toplantıda ayrıca Türkiye’deki gıda ürünlerinin üretim ve tüketimi ile gıda endüstrisinde karşılaşılan sorunlara ve çözüm önerilerine de değinildi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.