Süt hayvancılığı borsaya açılıyor

İlk defa bir süt hayvacılığı işletmesi borsada işlem görecek. Yüzde 26’sı halka arz edilecek olan Yaprak Süt ve Besi Çiftliği İMKB de işlem gören ilk süt hayvancılığı işletmesi olacak.

Süt hayvancılığı sektörüne 1994 yılında giren Yaprak A.Ş., halka arz olmaya hazırlanıyor. İMKB’de işlem gören ilk süt hayvancılığı şirketi olacak Yaprak A.Ş., halka arzdan elde edilecek gelirle yeni yatırımlar gerçekleştirmeyi planlıyor. Yaprak A.Ş., 57 bin 750 metrekarelik alana kurulu modern tesislerinde, günde 16 bin 800 kilogram çiğ süt üretiyor. Yaprak A.Ş.’nin yüzde 26,05 hissesi Ziraat Yatırım Menkul Kıymetler aracılığıyla 9–10 Mayıs 2011 tarihlerinde borsada sabit fiyatla talep toplama ve satış yöntemiyle halka arz edilecek.

 

Bin dönüm arazi alımı hedefleniyor

Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker, İMKB’de işlem görecek olan ilk süt hayvancılığı şirketi olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz öncü faaliyetlerle, sektöre yön vererek, çok verimli bir yapıya kavuştuk. Karlılık ve verimliliğimizi daha da artırabilmek için, bu güçlü yapıyı halka arz edeceğiz. Hem yatırımcımız, hem de biz yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz. Hayvanlarımızın yem ihtiyacının asgari yarısını, kendi topraklarımız üzerinden karşılamayı hedeflediğimiz için, elde edeceğimiz gelirle toprak yatırımlarına ağırlık vereceğiz. Bu amaçla 1 milyon metrekare yeni toprak alımı hedefliyoruz. Yatırımcılara, bu kazançlı yatırımdan yararlanmalarını tavsiye ederim.”

 

Türkiye’yi ilklerle tanıştırdı

Yaprak Süt ve Besi Çiftliği, 533’ü sağmal olmak üzere 1233 hayvan ile faaliyetlerini sürdürüyor. 2006 yılında BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından Tarıma Yatırım Yapan Üretici Ödülü’ne layık görülen Yaprak A.Ş., 2010 yılında AB ile denklik statüsü taşıyan Onaylı Çiftlik Belgesi’ni Türkiye’de ilk alan çiftliklerden biri oldu. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde sadece 10 adet sağmal ile 1994 yılında kurulan Yaprak Süt ve Besi Çiftliği, 1998 Almanya’dan ithal edilen 130 güve ile birlikte profesyonel üretim başladı. 2005 yılındaki yeniden yapılandırma ile Yaprak Süt ve Besi Çiftlikleri San. ve Tic. A.Ş. haline geldi. 2007 yılında Tarım Bakanlığı “Tüberküloz ve Brusellos Hastalıklarından Arilik Sertifikası” verdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.