Gemak İngiltere’de fabrika kurdu

Anahtar teslimi süt tesisi kurulumunda öncü firmalardan Gemak Makine, İngiltere’de pastörize süt ve krema üretim tesisi kurdu.

Bu yıl İngiltere’de ofi s açan Gemak, ülkedeki ilk tesisini Fresh Pastures CIC fi rmasına kurdu. Saatte 10 ton süt işleme kapasiteli tesis, Batı Avrupa’da bir Türk firması tarafından anahtar teslimi yapılan ilk süt tesisi özelliğine sahip.

Gemak İngiltere Ofi si’nin Kurucusu Kürşat Uysal yaptığı açıklamada, “Tesisin komple projesi, üretim hatları, otomasyonu, devreye alınması, eğitimi ve servisi Gemak Gıda Endüstri Makinaları tarafından 4 ayda tamamlandı. Yatırım öncesi hazırlanan tedarikçi değerlendirmesinde Gemak, Avrupa’daki rakiplerinin önüne geçerek projenin yapımını üstlendi” dedi.

Fresh Pastures CIC firmasının Genel Müdürü Graham Morley ise açıklamasında şunları söyledi: “Türkiye’den anahtar teslimi tesis satın alma kararımıza sektörümüzdeki diğer firmalardan birçok uyarı geldi. Bir bakıma ilk olmanın riskini de üzerimize aldık. Gemak işin başından itibaren her konuda beklentimizin çok üzerinde bir performans gösterdi. İngiltere’de ofislerinin olmasıda bizim için önemli bir hizmet. Öyle ki, son 6 aydır şirketimizde yaptığımız açık günlere İngiltere’deki birçok süt üreticisi de katıldı ve tesisin kalitesine, verimliliğine ve kullanım kolaylığına dair çok olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki sene UHT hattı yatırımı planlamaktayız ve bu projeyi ihaleye çıkarmadan doğrudan Gemak ile yapmaya karar verdik.”

Fresh Pastures yatırımının yüzde 50’sini İngiliz hükümeti ve Avrupa Topluluğu destekledi. Birçok ödülü bulunan Fresh Pastures CIC fi rması, İngiltere’nin kuzeyinde her gün 200 bin yuva ve ilkokul öğrencisine 200 ml karton ambalajda süt üretip dağıtıyor. Bunun yanı sıra devlet hastanelerinin de süt tedarikini yapıyor. Şirket kârının büyük bölümünü sosyal sorumluluk faaliyetleriyle bağışlara ayırıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.