Peynir biliminin temelleri

Prof. Dr. Barbaros Özer ve Doç. Dr. Adnan Hayaloğlu’nun hazırladığı Peynir Biliminin Temelleri kitabı yayınlandı. Kitap, süt ve peynir teknolojileri konusunda önemli bir boşluğu doldurmaya aday.

Editörlüğünü Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barbaros Özer ile İnönü Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Hayaloğlu’nun yaptığı Peynir Biliminin Temelleri kitabı yayınlandı. 29 bilim insanının katkısı ile hazırlanan kitabın her bir bölümü çok sayıda güncel literatür içeriyor. Kitapta süt bileşenlerinin kimyası, peynir üretimi öncesi süte uygulanan temel işlemler ile pıhtılaşmanın mekanizması açıklanıyor. Daha sonra peynir mikrobiyolojisi ile olgunlaşma süreci ve meydana gelen tüm biyokimyasal, tekstürel ve reolojik olaylar ayrıntılı olarak ele alınıyor.

20 Bölümden oluşan kitap, tamamı renkli 680 sayfadan oluşuyor. Kitapta peynir analizleri ve kullanılan enstrümantal ekipmanlar etraflıca anlatılıyor. Analiz sonuçlarına ait grafi klerle konu somutlaştırılıyor. Son bölümlerde yerli ve yabancı tip peynirlerin üretim ve olgunlaşma niteliklerine kısaca değinilerek, yeni ve disiplinler arası çalışmaların gerekliliği vurgulanıyor. Ayrıca kitapta, ultrafi ltrasyon ve diğer membran teknikleri, yüksek basınç, düşük yağlı peynir üretimi ve biyo-aktif süt proteinlerinin oluşumu en güncel çalışmalarla değerlendirilip okuyucunun dikkatine sunuluyor. Peynir Biliminin Temelleri akademisyenler, lisans ve lisansüstü öğrencileri, süt sanayicileri ve peynirle ilgilenen değerli okuyucular için temel bir kaynak kitap özelliği taşıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.