Gıda teknolojileri kitabı yayınlandı

Prof. Dr. Arsan Bilişli’nin yazdığı bitkisel ve hayvansal ürün teknolojilerini konu alan Gıda Teknolojisi kitabı yayımlandı. Kitapta altı bölüm bitkisel, iki bölüm hayvansal ürün teknolojileri anlatılıyor.

Onsekiz Mart Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arsan Bilişli tarafından yazılan Gıda Teknolojisi kitabı yayınlandı. Gıda Teknolojisi, gıda eğitimi alan Üniversitelerin Ziraat Fakülteleri ve Meslek Yüksekokullarının Turizm İşletmeleri ve Otelcilik Bölümleri için ilgi konusu olmakta ve ders olarak okutulmaktadır. Kitap bu bölümlere faydalı olacak sekiz bölümden oluşuyor. Bitkisel ürün teknolojilerinin altı bölümde ele alındığı kitapta gıda muhafazası, meyve ve sebze, hububat, bitkisel yağ, şeker ve çay teknolojisi bölümleri yer alıyor. Hayvansal ürün teknolojileri ise et ve süt teknolojilerinin anlatıldığı iki bölümden oluşuyor. Kitapta yer alan ürünlerin bozulma nedenleri, muhafaza koşulları ve işleme yöntemlerine de yer veriliyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.