Gıda katkılarının analizi

Editörlüğünü Prof. Dr. Semih Ötleş’in yaptığı Gıda Bileşenleri ve Katkılarının Analiz Metodları (Methods of Analysis of Food Components and Additives) kitabının ikinci baskısı ABD’de çıktı.

Günümüzde insan sağlığı, uygulanan diyetler ve gıda güvenliği konularının gerek ülke yönetmeliklerini gerek tüketici beklentilerini karşılaması sorunu, teknolojik olarak işlenmiş gıdalardaki bileşenlerin ve endüstride kullanılan katkı maddelerinin kantitatif analizlerinin hassas, doğru ve gittikçe azalan alt limitler içinde yapılması gereğini ortaya koymaktadır.

Editörlüğünü Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Ötleş’in yaptığı Gıda Bileşenleri ve Katkılarının Analiz Metodları (Methods of Analysis of Food Components and Additives) kitabının ikinci baskısı çıktı. 534 sayfadan oluşan kitap, CRC Press tarafından İngilizce olarak ABD’de yayımlandı.

Kitapta son yıllarda gelişmiş araştırma aletleriyle hassas bir şekilde pestisit kalıntılarının, kimyasal kirleticilerin, radyoaktif kontaminantların, doğal toksinlerin, modern mikrobiyolojik analizlerin, proteinlerin, lipidlerin, karbonhidratların, iz elementlerin, vitaminlerin, karotenoidlerin, klorofi llerin, polifenollerin ve katkı maddelerinin modern analizlerinin nasıl yapıldığı ve prensipleri detaylı olarak ele alınıyor.

Birinci baskısı 2005’te ABD’de yayımlanan kitap, birçok ülkede popüler olunca, yeni bölümler ilave edilerek ikinci baskısı hazırlandı. İkinci baskıya 11 farklı ülkeden 40 tanınmış araştırmacı katkı sundu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.