Organik hayvancılığa daha fazla destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, organik hayvancılık yapanlar yüzde 50 daha fazla destekleyeceklerini açıkladı.

Niğde’de Cıngıllıoğlu Organik Tarım İşletmesi’nin temel atma töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, “Şu an açılışını yaptığımız 26 bin dekar alan daha önce çöldü. Çorak araziye bereket getirdikleri için Cıngıllıoğlu yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Programa gelirken çöl olan arsanın içinde yoncayı, mısırı, yonca balyalarını, sulama kanallarını görünce çok duygulandım. Türkiye’de bu çorak arazilere hayat verecek, bereket getirecek insanımız, çiftçimiz var.

 

Bereket getirecek insanımıza gereken desteği veriyoruz. 61. Hükümet döneminde meralarla ilgili üzerinde durduğumuz bazı projeler var, bunlardan en önemlisi bu alanları özel sektöre açmamız gerekiyor. Ülkemizde babadan kalıp parsellenip küçücük hale gelen araziler artık olmayacak. Ülkemizde tarımın alt yapısını tamamen bitireceğiz” diye konuştu.

 

Çiftçilere bir müjdesi olduğunu da ifade eden Bakan Eker, şunları söyledi: “Buradan çiftçilerimize bir müjdeyi daha vermek istiyorum. Organik tarım ve organik hayvancılığa da destekleme getireceğiz. Fenni usullerle hayvancılık yapanlara sığır başına 225 TL verirken organik hayvancılık yapanlara yüzde 50 daha fazla destekleme vereceğiz. Buna keçi, koyun, alabalık da geçerlidir. Bu bizim uyguladığımız yeni bir uygulamadır. Bunun müracaatları da aralık ayında başlayacaktır”.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.