Muratbey’den

Muratbey, kaynak kullanımından atıkların işlenmesine kadar her adımda doğaya saygılı bir üretim modeli ile sektöre örnek teşkil etmeye devam ediyor.

Doğaya ve insana saygılı üretim, özellikle hammaddesini doğaya borçlu olan gıda sektörü için büyük bir öncelik taşıyor. Gıda ürünlerinin, üretiminden tüketimine kadar devam eden süreçte sağlıklı hammadde temininden su ve enerji kullanımına, atık idaresinden ambalajlamaya kadar birçok unsurun kontrol edilmesi sürdürülebilir gıda üretiminin esaslarını oluşturuyor.

Sürdürülebilir gıda üretimi için üretim teknolojilerindeki her yeniliği takip eden Muratbey, peynir sektörünün doğaya en çok zarar veren çıktısı olan peyniraltı sularının yüzde 100’ünü toplayarak, çözüm ortağı olan tesislerde işlenmesini sağlıyor. Peyniraltı suları doğaya karıştığı takdirde içerdiği aşırı şeker ve protein nedeniyle toprağı verimsizleştirerek çölleşmeye sebep olabiliyor. Muratbey, tüm atıklarını organize sanayi bölgesinin modern tesislerinde işleyerek toprağa ve yer altı sularına karışmamaları için özenle çalışıyor. Sıvı atıklarını ‘bir balığın yüzebileceği’ değerlere ulaşmadan doğaya karışmaması için arıtıyor.

Yalnızca atık yönetimini değil kaynakların etkin kullanımını da öngören yeşil üretim anlayışı ile yüksek maliyetlerle CIP (Cleaning in Place) sistemine geçen Muratbey, su tüketiminde yüzde 100 tasarruf ve bunun yanında elektrik tüketiminde de yarı yarıya tasarruf sağlayarak dünyaya saygılı bir yatırım yapmanın gururunu yaşıyor.

Ambalajlarının hepsini geri dönüşümlü maddelerden seçerek tüketicilerinin de çevre bilincine destek olan Muratbey, tesislerinde her türlü plastik, kağıt, karton, pil, kartuş, toner, atık makine yağları, organik atıklar ve diğer atıkları geri dönüşüm noktalarına ulaştırarak tüm çalışanlarını da yeşile saygılı üretimin bir parçası haline getiriyor.

Her çalışanına bir ağaç projesi ile bölgenin en büyük yeşil alanına sahip fabrikası olan Muratbey, yeşil üretimin, her bir çalışan ile içselleşebildiği anda başarılı olabileceğinin en canlı örneğini sergiliyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.