Cantek tesislerine çiftçi ziyareti

Isparta il ve ilçelerinden 150 kişilik üretici grubu, Akıllı Soğutma Makineleri üreticisi Cantek Soğutma tesislerini gezdi.

Isparta Tarım İl Müdürlüğü, Aksu, Atabey, Eğirdir, Gönen, Senirkent, Yalvaç Bademli il ve ilçe tarım müdürlüklerinde görevli mühendis ve teknisyenlerle, yine Isparta’ya bağlı ilçelerin Kalkınma, Sulama, Su Ürünleri kooperatif ve birlik temsilcileri Cantek Soğutma tesislerini gezdi. Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, soğuk odalar konusunda üreticilere bilgi verdi. Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere birçok bitkisel ve hayvansal ürünün soğuk depolanması konusunda gelişen teknolojileri yerinde gösteren ve özellikle enerjiyi izleyip yönetebilen akıllı soğuk odalar konusunda üretici temsilcilerini bilgilendiren Karaca, yalnız üretmenin yetmeyeceğini ifade etti. Üretilenin ürünün değerinde fiyat bulması için de mutlaka en sağlıklı ve en ucuz ortamlarda soğutularak bekletilmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Karaca, “Tarımda üretmek kadar malı değerinde satmak da önemli” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 yıldır soğuk oda imalatı konusunda faaliyet gösteren, AR-GE çalışmalarıyla soğuk odalarda yüksek oranlarda enerji tasarrufu sağlayan algoritmalar geliştiren ve çalışmalarını inovatif ürünlerde yoğunlaştıran Cantek Soğutma, tarım, gıda ve turizm sektörlerine yönelik üretim yapıyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.