Saman fiyatları 50 kuruşa geriledi

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin saman ithal ederek piyasaya 50 kuruştan vermesi üzerine yerli saman fiyatları 50 kuruşa geriledi. Samanın kilosu son zamanlarda 1 lira 30 kuruşa kadar çıkmıştı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin saman ithali yerli saman stoklayarak fiyatların artmasını sağlayan spekülatörlerin oyununu bozdu. İthal samanın 50 kuruştan piyasaya sürülmesi üzerine yerli samanın kilosu 50 kuruşa kadar düştü. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Abdullah Kutlu, “Saman fiyatlarını şişiren spekülatörlerin hevesleri kursaklarında kaldı ” dedi.

Genel Müdür Abdullah Kutlu yaptığı yazılı açıklamada, 2012 yılı ilkbahar aylarında az yağış olması nedeniyle saman üretiminde az da olsa düşüş yaşandığını, aşırı kar elde etmek isteyen spekülatörlerin stok yaparak saman fiyatlarını bir lira 30 kuruşa kadar yükselttiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile soruna çare bulmak için işbirliği yaptıklarını söyleyen Kutlu, 5 ayrı ülkeden saman ithal ederek Türkiye’nin her yerinde samanın kilosunu 50 kuruştan çiftçilere dağıtmaya başladıklarını bildirdi.

Kutlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifl eri’nin 50 bin ton saman ithalatı için bağlantı yaptığını bunun önemli bir bölümünün Türkiye’ye getirilerek çiftçilere dağıtıldığını söyledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.