Lely robotları ineklerle buluştu

Lely’nin robot teknolojisi ile kurduğu ilk süt sığırcılığı işletmesi Balıkesir’de açıldı.

Süt sığırcılığı işletmelerinde, özellikle sağım gibi birçok önemli işin robotlar tarafından yapıldığı çiftliğin kuruluşuna 4 ay önce başlandı. Çiftlikte sağım robotları inekleri sağmakla kalmıyor, ineklerin yediği yem, verdiği sütteki yağ ve protein oranı ve hastalık ihtimalleri her sağım sırasında bu robotlar sayesinde yapılıyor. Yem itme robotu, gübre temizleme robotu ve buzağı beslemek için mama robotu da bulunan çiftlik, Türkiye’de Lely robotlarının kullanıldığı ilk tesis.

2 milyon lira yatırım ile kurulan Onet Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, sistemi tercih etme nedenlerini “Süt kalitesi ve hayvan sağlığına, verimliliğin katkısı olduğuna inanıyoruz. Kalifiye eleman sıkıntısının yaşandığı ülkemizde, Lely sistemi insan kaynaklı hatalardan doğabilecek zararları minimize ediyor” diye özetledi

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.