Kars kaşarı dünya ile buluşmaya hazırlanıyor

Metro Toptancı Market, Coğrafi İşaret sahibi Kars Kaşarının üreticilerine, temel hijyen kuralları, iyi üretim teknikleri ve gıda güvenliği uygulamaları eğitimi verdi.

Türkiye’nin yerel değerlerine sahip çıkan ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projelere imza atan Metro Toptancı Market, yerel üreticilere ve coğrafi işaretli ürünlere olan desteğine bir yenisini ekledi.
Türkiye’nin yerel değerlerine sahip çıkarak Coğrafi İşaretli Ürünler Projesini hayata geçiren Metro, raflarında yer verdiği Kars Kaşarının uluslararası pazara açılması amacıyla Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, Kars Kaşarı imal eden yerel üreticilerle bir araya geldi. 5 Mart Perşembe günü gerçekleşen eğitimde üreticilere; temel hijyen kuralları, iyi üretim teknikleri ve gıda güvenliği uygulamaları hakkında bilgiler verildi.
Metro Toptancı Market, 50 coğrafi işaretli ürünü hem raflarında tüketicilerle buluşturuyor, hem de tüm dünyaya satıyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.