Et fiyatları hem besiciyi hem endüstriyi vuruyor

Yüksek et fiyatlarına çözüm arz artışının ithalat yerine kasaplık hayvan sayısının artırılmasıyla sağlanabilir.

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (Et-Bir) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, piyasanın tüm bileşenlerini vuran yüksek et fiyatlarının ithalat yerine besi hayvanı varlığının artırılmasıyla aşağıya çekilebileceğini açıkladı.
Türkiye’de kırımız et tüketiminin, 12 kilo ile, 36 kilo olan Avrupa Birliği (AB) ortalamasının üçte biri düzeyinde kaldığına dikkat çeken Bılıkçı, “Bu nedenle kırmızı et tüketiminin artmasını bekliyoruz;ancak yüksek fiyatlar buna geçit vermiyor” dedi.
Karkas et fiyatlarının 2014 yılında 14 – 15 lira seviyesindeyken bugün 25 lira civarına geldiğini kaydeden Bılıkçı. bunun en önemli sebebinin, etlik besi hayvan sayısının yetersiz kalması olduğuna dikkat çekti. Et-Bir olarak, Türkiye’nin bu önemli sorununun karkas et ithalatıyla değil, hayvan varlığı ve bağlı olarak et üretiminde kendi kendine yetebilen bir düzeye gelmesiyle çözülebileceğine inandıklarını söyledi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.