Ekici kapasitesini artırıyor

Türkiye’nin peynircisi Ekici Peynir, artan iş hacmine paralel olarak altyapı ve teknoloji yatırımlarını sürdürüyor. Ekici Peynir yeni yatırımlarıyla artık 42.000 m² alanda üretim yapacak.

Ekici Peynir, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde geçmişte Mis Süt tarafından üretim tesisi olarak işletilen ve daha sonra el değiştiren 22.000 m² lik alanı satın alarak kendi bünyesine dahil etti. Arsa bedeli dâhil toplamda 10 milyon liralık yatırıma başlayan Ekici Peynir artık 42.000 m² alanda üretim yapacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ekici , “Yeni satın aldığımız alanda, ağırlıklı olarak soğuk hava depoları yatırımı yapacağız. Mevcut tesisimizde ise boşalacak alanları üretime entegre ederek yüzde 50 oranında kapasite artışı sağlayacağız” dedi. İşe yapılan yatırımın fi rmaları ve de markaları uzun vadeye taşıyacağına inandığını belirten Ekici, devamında bir dizi büyük yatırımı da kısa sürede hayata geçireceklerini belirtti.

1997 yılından bu yana Antalya Organize Sanayi Bölgesinde, 20.000 m² alanda üretim yapan Ekici Peynir, günlük 400 ton süt işleme kapasitesiyle tüm kalite standartlarına uygun hijyenik ve kaliteli peynirler üretiyor. Ürünleri, tüketiciler tarafından oldukça beğenilen ve hızla büyüyen Ekici Peynir, artan talebe cevap verebilmek için gerçekleştirdiği bu yatırımla mevcut alanını 2 katından fazla büyüterek 42.000 m2’ye çıkarmış olacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.