Kromel’den tam otomatik beyaz peynir hatları

Kromel, geliştirdiği tam otomatik, yarı otomatik ve manuel beyaz peynir üretim hatları ile peynir üretiminde verimliliği artırıyor.

Kromel’in 2008 yılında Hollanda menşeli bir firma ile birlikte geliştirdiği manuel, yarı-otomatik ve tam-otomatik Beyaz Peynir Üretim Hatları 2010 yılında Türkiye pazarındaki yerini aldı. Sistem 13 olarak adlandırılan “beyaz peynir üretim hatları” iki yıl gibi kısa sürede Türkiye’den iki firmada, Suriye, Romanya, Azerbaycan, Macaristan ve Gürcistan’da hayata geçirildi.

Kromel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Çalışkan, “‘Sistem 13’ olarak adlandırdığımız bu sistem başka hiçbir sistemin sunamadığı verimliliği sunuyor. Klasik beyaz peynirin geleneksel tadının bozulabileceği endişesiyle peynir piyasası uzun zaman bu sistemi kabullenmedi. Peynir üreticilerimizin önceleri kaygıyla yaklaştığı bu sistem, Avrupa Gıda Kodeksi’ne uygunluğu ve uygulamadaki üstün başarıları nedeniyle kısa sürede benimsendi” dedi.

Kromel, Beyaz Peynir Üretim Hatları Sistem 13 ile bizzat deneme üretimlerinde bulunarak, peynir üreticilerinin proses danışmanlığını da yapıyor. “Hem tüketiciyi hem de müşterimizi düşünerek teknoloji geliştiriyoruz” diyen Yönetim Kurulu Başkanı Çalışkan, sağlıklı, lezzetli ve güvenilir gıda üretimi için yatırımcı ile birlikte, tüketiciye en iyiyi sunmak için çalıştıklarını kaydetti. 1980 yılında bir aile şirketi olarak süt işleme tesislerine ve gıda endüstrisine hizmet vermek amacıyla kurulan Kromel, bugün 2 farklı fabrikası ile süt endüstrisine hizmet veriyor. Kromel geliştirdiği teknolojileri 32 ülkeye ihraç ediyor.

 

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.