Ektam’dan hat sonu verimlilik için robot paletleme sistemleri

İçecek sektörüne anahtar teslimi dolum ve şişeleme tesisleri üreten Ektam Makine, hat sonu verimliliği arttırmak amacıyla robot sistemleri geliştirdi.

Süt, ayran, kefir ve meşrubat başta olmak üzere gıda içecekleri makinaları üreticisi Ektam robot sistemlere yaptığı yatırımla hat sonu için otomatik kutulama ve paletleme çözümleri geliştirdi. Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen robot sistemler sayesinde palet bozma, kolileme, paletleme gibi hat sonu verimliliğini doğrudan etkileyen operasyonlar insan gücüne ihtiyaç duyulmadan otomatik olarak yapılıyor.

Projeye özel üretilen gripper sistemleri ile birden fazla hattı tek robotla paletleme/palet bozma, kolileme ve farklı tip ambalajları tek bir gripper sistemiyle paletleme gibi esnek çözümler sunuluyor. Otomasyon sistemleri ve robot teknolojilerinin kullanımı paletlemede verimliliği olumlu yönde etkiliyor.

Ektam’dan yapılan açıklamada, kutulama ve paletleme operasyonlarının robotik sistemler ile yapılmasının zaman ve para tasarrufu sağladığı kaydedildi. Açıklamada, robot teknolojisi sayesinde içecek endüstrisine yüksek hızlarda esnek sistemler sunulduğu dile getirildi. 1977’de şişeleme hatları üretmek için kurulan Ektam Makina 41 yıldır, “Dünya standartlarında Türk kalitesi” sloganı ile otomasyon projelerini ve yazılımlarını kendi bünyesindeki ekibi ile gerçekleştiriyor. Ektam tarafından şrinklenmiş paketler, kolili ürünler, cam ambalajlar, tenekeler gibi farklı tip ve özellikte ve ağırlıktaki tüm ambalajlar için özel sistemler imal ediliyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.