Boehringer Ingelheim hayvan sağlığı pazarında iddialı

Dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden Boehringer Ingelheim Almanya’da Avrupa Hayvan Sağlığı Araştırma Merkezi açtı.

Dünyanın en hızlı büyüyen hayvan sağlığı ilaçları üreticilerinden Boehringer Ingelheim, 40 milyon Euro yatırımla Hanover’de açtığı Hayvan Sağlığı Araştırma Merkezinde 50’nin üzerinde laboratuvar bulunuyor. Aşı üretmek için uluslararası araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütüleceği tesislerde araştırma faaliyetlerinin yanı sıra yeni ilaçlar da geliştirilecek.

Boehringer Ingelheim Hayvan Sağlığı Küresel Araştırma ve Geliştirme Başkanı Dr. Randolph Seidler, “Önlem almak, tedaviden her zaman daha iyidir. Araştırma ve aşıların geliştirilmesinde odak noktamız, hayvanların sağlığını korumak için sürdürülebilir yöntemlerin teşvik edilmesidir.” şeklinde konuştu.

Boehringer Ingelheim’in 2011 yılındaki 13,2 milyar Euro olan net satış miktarının yüzde 7’sini hayvan sağlığı ürünleri oluşturuyor. Yüzde 6,1’lik pazar payıyla, Dünya hayvan sağlığı pazarında altıncı sırada yer alan şirket, araştırma ve geliştirme gelirlerinin yüzde 10’dan fazlasıyla hayvan sağlığı alanında yatırım yapıyor. Boehringer Ingelheim Yönetim Kurulu Üyesi Hubertus von Baumbach,”Hayvan sağlığı, şirketin 2011 yılı toplam satışlarına yaklaşık bir milyar Euro’luk katkı sağlayan ve şirket için temel stratejik öneme sahip bir alan” diye konuştu.

Boehringer Ingelheim Hayvan Sağlığı İş Kolu Türkiye’de iki yıl önce faaliyete başladı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.