Dünya Süt Zirvesi İstanbul’da başlıyor

Uluslararası Sütçülük Federasyonu IDF’in düzenlediği Dünya Süt Zirvesi 23 Eylül Pazartesi günü İstanbul’da başlıyor. Zirveye SETBİR tüm üyeleri ile birlikte katılıyor.

Uluslararası Sütçülük Federasyonu (International Dairy Federation-IDF) tarafından düzenlenen Dünya Süt Zirvesi bu yıl İstanbul’da yapılıyor. 23 Eylül 2019 Pazartesi günü İstanbul’da başlayacak zirveye Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği SETBİR tüm üyeleri ve yönetim kurulu ile birlikte katılacak.

Dört gün sürecek zirvede SETBİR Başkanı Tarık Tezel, zirvenin üçüncü günü olan 25 Eylül Çarşamba günü, başkanlığını IDF Başkanı Judith Bryans’ın, moderatörlüğünü IDF Genel Sekreteri Caroline Emond’un üstlendiği, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Süt Sektörünün Rolü Nasıl Maksimize Edilebilir” başlıklı oturumda konuşacak. 

ZİRVENİN BU YILKİ TEMASI: “HAYAT İÇİN SÜT”

Merkezi, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan IDF, dünyada küresel ölçekte süt değer zincirini temsil eden tek kuruluş. Federasyon, 45 üye ülkesi ile dünyada üretilen toplam sütün yüzde 75’ini temsil ediyor. Kurulduğu 1903 yılından bugüne tüketicilere sağlıklı gıda sunulması için süt ve süt ürünlerinin kalitesinin artırılmasını destekleyen IDF, bin 200 uzmanı ve 17 çalışma komitesi ile üyelerinin yanı sıra sektör paydaşlarına, diğer uluslararası organizasyonlara, hükümetlere ve kanun yapıcılara, süt ve süt ürünleri alanında bilimsel bilgi desteği veriyor.

IDF’te ülkeler ulusal komiteleri ile temsil ediliyorlar. Türkiye de IDF’te, SETBİR’in de üyesi olduğu Ulusal Süt Konseyi (USK) ile yer alıyor.

Dünya Süt Zirvesi, IDF tarafından her yıl düzenli olarak farklı bir üye ülkede gerçekleştiriliyor. 2018’de Güney Kore’de yapılan zirvede, 2019 zirvesinin Türkiye’de yapılması kararlaştırılmıştı. Bu yılki teması “Hayat İçin Süt” olan IDF 2019 İstanbul zirvesinde “gıda güvenliği, sürdürülebilir çiftlik yönetimi ve ortam, beslenme, sütçülük politikaları ve ekonomisi, sütçülüğün ekonomik ve tarımsal kalkınmaya katkıları” konuları ele alınacak.

“ZİRVENİN TÜRKİYE’DE YAPILMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Zirvede, süt sektörünün sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkısı konusunda konuşma yapacak olan SETBİR Başkanı Tarık Tezel, Dünya Süt Zirvesi’ni şöyle değerlendirdi:

“Sürdürülebilir kalkınma hedefleri, yoksulluğu ortadan kaldırmak, gezegenimizi korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için evrensel eylem çağrısıdır. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri, gelecek nesiller için yaşamı sürdürülebilir biçimde iyileştirmek üzere, bugünden doğru seçimleri yapacak şekilde ortaklık ve pragmatizm ruhuyla yürür. Tüm ülkelere, kendi önceliklerine ve dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına uygun olarak benimseyecekleri açık rehberlik ve amaçlar sağlar. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri, kapsayıcı bir gündemdir; yoksulluğun kök nedenlerine iner ve hem insanlar hem de gezegenimiz için pozitif değişiklik yapmak üzere bizleri birleştirir. Bu hedefler aynı zamanda SETBİR’in misyon ve vizyonuna da paraleldir. Bu yüzden SETBİR olarak Dünya Süt Zirvesi’ni çok önemli buluyor, ülkemizde yapılmasından büyük memnuniyet duyuyor ve tüm süt sektörü temsilcisi üyelerimiz ile katılarak zirveye destek oluyoruz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.