Davos’ta küresel gıda güvenliği konuşuldu

Dünya Ekonomi Forumu’nda 23 Ocak’ta gerçekleşen panelde “Küresel Gıda Güvenliği” konuşuldu.

USAID Yöneticisi Rajiv J. Shah’ın başkanlığını yaptığı “Küresel Gıda Güvenliği” panelinde Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn, Uluslararası Gıda olitikası Araştırma Enstitüsü (IFPRI) Genel Müdürü Shenggen Fan, Bharat Krishak Samaj Yönetim Kurulu Başkanı Ajay Vir Jakhar ve Swiss Reinsurance Company Ltd. Grup Genel Müdürü Michel M. Liès ve DuPont CEO’su Ellen Kullman konuşmacı olarak yer aldılar. Yapılan konuşmalarda değişen iklim modelleri, küresel orta sınıfın talepleri ve verimli tarım değer zincirlerinin güçlendirilmesi konuları öne çıktı.

DuPont CEO’su Ellen Kullman, konuşmasında gıda güvenliğini hangi çevresel, toplumsal ve ekonomik güçlerin şekillendirdiği hakkındaki görüşlerini paylaştı. Kullman, “Gıda güvenliği, DuPont’un bilimsel kapasitesini kullanarak değindiği küresel bir sorundur. Portföyümüzü, tarım ve gıda sanayilerine yönelik daha çok büyüme sağlayacak ve daha değerli fırsatlar sunacak şekle dönüştürdük” dedi. “DuPont gıda güvenliği konusunda benzersiz bir bakış açısına sahiptir ve bu yüzden değer zincirinin her alanında inovasyonları bulunmaktadır. Böylelikle, artan küresel nüfusa gıda sağlanması sorununu bütüncül bir biçimde ele alabiliyoruz. Tarımda verimliliği artırma, gıda ve beslenme konularında çözümler sunma ve gıdaları korumanın ve israfı azaltmanın yollarını bulma stratejimizin birer parçasıdır.”

“Çoğunlukla Sahra-altı Afrika ile Güney ve Güneydoğu Asya başta olmak üzere, 850 milyonu aşkın yetersiz beslenen nüfusa, 2050 yılına kadar 2 milyar kişinin daha ekleneceğini tahmin ediyoruz. Tarım üretimi artacak; ancak yerel düzeyde de gelişmeleri hızlandırmamız ve ekonomik kalkınma üzerinde daha fazla yoğunlaşmamız gerekiyor. Böylece gıda ithalatı ve ticareti politikaları iyileştirilerek gıdanın serbest dolaşımına daha fazla olanak sağlanmalı. Tarımsal gıda sistemleri ve değer zincirlerinin inşa edilmesi, raf ömrünün yanı sıra mevcut gıdaların tazeliğinin ve çeşitliliğinin iyileştirilmesi için yeni yolların geliştirilmesi, sağlıklı beslenmenin teşvik edilmesi için gerekli eğitimin verilmesinin mali açıdan mümkün olması sağlanacaktır.”

Kullman, açıklamasında şirketin stratejisi sayesinde DuPont’un yenilikçi teknolojiler ve işbirlikleri üzerinde odaklanması ve değişen koşulları anlaması ve bu koşullara küresel çapta uyum sağlamasının mümkün olduğunu dile getirerek sektörler arası etkileşim yaratabilmek için çeşitli kamu/özel sektör ortaklıkları kurulduğunu kaydetti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.