Baltalı ihracatta hedef büyüttü

Baltalı Gıda, ihracat ağını genişleterek toplam satışlarındaki ihracat payını arttırmayı hedefliyor.

Keçi sütü ürünleri pazarının öncü markalarından Baltalı Çiftliği, bu yıl dış pazarlardaki payını artırmaya odaklandı. Kurulduğu yıldan itibaren keçi sütü ve ürünlerinin tüm Türkiye’de bilinirliği ve bulunurluğu konusunda hızla yol aldıklarını dile getiren Baltalı Gıda Kurucusu Funda Özer Baltalı; “Markamız çok genç olmasına rağmen planlı büyüme stratejisi ile 2013 yılı hedeflerine ulaştı.

Baltalı Gıda olarak biz, öncelikli Türkiye’de geniş kitlelere ulaşmayı hedefledik ve bunun için çok çaba harcadık. Son dönemlerde yurtdışından markamızın adını duyup, ürünlerimizi almak isteyen pek çok firma oldu. İlk ihracatımızı yakın bir zamanda Kıbrıs, Azerbaycan ve Kuveyt’e yaptık. Ürünlerimizin ihracatına 2014 yılında daha çok ağırlık vererek toplam satışlarımızın yüzde 10’luk kısmını ihracatın oluşturmasını planlıyoruz” dedi.

Aynı zamanda, yenilikçi anlayışıyla 2013 yılı içerisinde UHT keçi sütü ve evde sağlıklı, katkısız yoğurt yapma imkanı veren Kolay Yoğurt’u raflara taşıdıklarını belirten Funda Özer Baltalı; 2014 yılında yüzde 100 keçi sütünün kullanılacağı bisküvi ve kurabiyelerle tüketicilere yeni lezzetler sunacaklarının müjdesini verdi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.