Süt ürünlerinde ihracat artıyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2012 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracat rakamlarını açıkladı. İlk 9 ayda toplam 111 milyar dolarlık ihracatın 13,6 milyar dolarını tarım ürünleri oluşturdu.

Tarım ürünleri ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9 arttı. Böylece bu dönemde en çok ihracat artışı yüzde 9 ile tarım sektöründe gerçekleşti. 9 aylık dönemde tarım ürünlerinden, su ürünleri ve hayvansal mamuller ihracatı yüzde 17 oranında artarken, bitkisel ürünler ihracatı yüzde 6,6 oranında arttı.

Bitkisel ürünler içerisinde hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı yüzde 9,8, meyve ve sebze mamulleri ihracatı yüzde 10,4, fındık ve mamulleri ihracatı yüzde 8,8, zeytin ve zeytinyağı ihracatı yüzde 3,2 oranında arttı.

2012 Ocak-Ağustos döneminde 2011 yılının aynı dönemine göre ihracat yüzde 6,7 artarak 10 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. 2012 yılı Ocak-Ağustos döneminde; bir önceki yılın aynı dönemine göre süt ve süt mamulleri yüzde 12,7’lik artışla 336 milyon dolar olarak gerçekleşti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.