Çin’de süt firmalarına rekabet cezası yağdı

Çin’de altı büyük süt ürünleri firmasına, piyasada tekel oluşturdukları ve haksız rekabete sebep oldukları gerekçesiyle 670 milyon yüen (yaklaşık 210 milyon lira) para cezası verildi.

Çin Kalkınma ve Reform Komisyonu Fiyat Kontrol ve Denetim İdaresi, ülkede faaliyet gösteren altı büyük süt ürünleri firmasına, pazarda fiyat tekeli oluşturdukları ve haksız rekabete yol açtıkları gerekçesiyle ilgili yasa uyarınca toplam 670 milyon yüen (yaklaşık 210 milyon lira) para cezası verildiğini açıkladı. Bu cezanın, ülkede haksız rekabet nedeniyle verilen cezalar arasında rekor seviyede olduğu kaydedildi.

Kalkınma ve Reform Komisyonu yetkilileri, bu yılın Mart ayından beri 9 süt ürünleri firmasını denetlediklerini ve bu süreçte 6 firmanın piyasada haksız rekabete yol açtığının belirlendiğini açıkladı. Ülkede hafta başı süt tozlarında zehirli bakteri tespit edilen Yeni Zelanda firması Fonterra’nın da para cezası alanlar arasında olduğu ifade edildi. Cezai yaptırım uygulanan diğer firmaların ise Biostime, Mead Johnson, Dumex, Abbott ve Friesland olduğu duyuruldu.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.