Organik hayvancılık destekleri

Organik anaç sığır, manda, buzağı, anaç koyun, keçi yetiştiriciliği ile organik arılı kovan yetiştiriciliği yapanlara verilecek desteklemelerin usul ve esaslarını belirleyen tebliğ yayımlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Organik Hayvancılık Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ, çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen organik hayvancılığın geliştirilmesi, doğal kaynakların korunması, hayvan refahının, gıda güvenliğinin ve sürdürülebilirliğin sağlanmasına yönelik organik hayvancılık yapan yetiştiricilerin desteklenmesine ilişkin usul ve esasları kapsıyor.

Organik hayvancılık desteklemesinden yararlanmak isteyenlerin, 7 Ekim – 22 Kasım 2013 tarihleri arasında Organik Tarım Bilgi Sistemi’ne (OTBİS) kayıtlı oldukları il/ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Desteklemeden yararlanmak isteyen büyükbaş hayvan (anaç sığır, manda ve buzağı) yetiştiricileri, TürkVet ve OTBİS’de kayıtlı yetkilendirilmiş kuruluşça kontrolü yapılmış büyükbaş hayvanlara destek alabilecek. Buzağılar için OTBİS’de kayıtlı olma şartı aranmıyor.

Organik hayvancılık anaç koyun ve keçi desteklemeleri ise Koyun Keçi Kayıt Sistemi’nde (KKKS) ve OTBİS’de de kayıtlı yetiştiricilere verilecek. Anaç koyun ve keçi destekleri için hayvanların yetiştirici adına aynı işletmede KKKS’de ve OTBİS’de tanımlı olma şartı aranıyor. Organik tarım destekleme ödemesine hak kazanan hayvanlar ve arılı kovanlar üzerinden aşağıda belirtilen birim miktarlarda organik hayvancılık destekleme ödemesi yapılacak.

Desteklemeler Destek Miktarı
Organik Tarım (Anaç Sığır, Manda) 150 TL/baş
Organik Tarım (Buzağı) 50 TL/baş
Organik Tarım (Anaç koyun, keçi) 10 TL/baş
Organik Tarım (Arılı kovan) 5 TL/kovan

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.