Avustralya’da rekabet kızıştı

Avustralya’da, süt ürünleri satışı yapan şirketler arasındaki rekabet ortalığı karıştırdı. Ülkenin önde gelen süt ve süt ürünleri üretim şirketlerinden birisi olan Murray Goulburn, orta ölçekli rakiplerine yönelik yaptığı “Kısa bir süre sonra şirketler iflas edecekler.” açıklamasıyla mahkemelik oldu.

Söz konusu şirketlerden biri olan United Dairy Power, Federal Mahkeme’de açtığı davada, Murray Goulburn şirketine, süt imalatçısı şirketlere “Orta ölçekli şirketler, maddi sıkıntı içindeler, uzun ömürlü olmayacaklar. Süt üreticilerine para ödeyemeyecekler.” şeklinde yıpratıcı yorumlar yaptığı suçlamasında bulundu.

Mahkemenin konuyu, maddi zarar oluşturan bir uygulama olduğu için Rekabet ve Müşteri Hukukunun ihlali olarak değerlendireceği belirtiliyor. Orta ölçekli süt üreticisi olan United Dairy Power (UDP) Müdürü Tony Esposito, küçük şirketlerin haklarını savunmaları gerektiğini belirterek, “Bunu diğer şirketler de yapmalı. Büyük şirketlerin baskısına direnmeliyiz. Bu piyasada herkese yer var.” dedi.

Suçlamaların merkezindeki Murray Goulburn şirketi yetkilileri ise yorum yapmaktan kaçınıyor. Murray Goulburn şirketi, Avustralya’daki sütün yüzde 35’inden fazlasını tek başına işliyor. Ekonomiye olan katkısı ise 6 milyar dolara yakın bir rakam. Avustralya halen dünyada ihraç edilen bütün süt ürünlerinin yüzde 10’unu üretiyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.