AB’den 100 milyon euro hibe geliyor

Avrupa Birliği’ne aday ülkelerin birliğe tam katılımı öncesi başlatılan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) çerçevesinde, 17 ile 100 milyon Euro hibe desteği verilecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından koordine edilen program çerçevesinde et, süt ve su ürünlerinin üretimi ile bu ürünlerin işlenmesinin desteklenmesi hedefl eniyor. Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma (IPARD) Fonu ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa oluşturduğu 100 milyon Euroluk hibe projesinin amacı, Türk tarımının AB standartlarında üretim yapmasına katkıda bulunmak. Proje kapsamında ise Türkiye’de ilk etapta 17 koordinatör il belirledi. AB’nin koyduğu şartlar arasında, sadece koordinatörlük kurulan illere yardım verilebiliyor.

Hibe kapsamında yapılan yatırımlarda inşaat, makine ekipman, bilgi sistemleri, danışmanlık, proje hizmetleri ve görünürlük harcamaları destekleniyor. Birinci Başvuru Çağrı ilanı kapsamında dağıtılacak destek miktarları belirlenirken yatırım süresi en fazla 30 gün olacak olan başvurular kabul edilip değerlendirmeye alınacak.

Başvurular 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 15 Ağustos 2011 olacak. İkinci çağrı için ise başvurular 5 Eylül 2011 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlanacak ve 20 Eylül 2011 tarihine kadar teslim edilecek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.