Çocuklar tarım kampında

Çocuklara çevre bilinci aşılamak ve toprağı sevdirmek için bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Tarım Kampı, ”hayatın merkezinde tarım; tarımın merkezinde çocuk” sloganıyla gerçekleşti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, TİGEM ve Türk Traktör’ün ortaklaşa düzenledikleri Çocuk Tarım Kampı’na katılan öğrenciler sertifikalarını aldı. Kamp boyunca eğlenirken öğrenen çocuklar, çevreye olan farkındalıklarını artırırken, tarladan sofraya üretim teknolojileri, iyi tarım uygulamaları, küresel iklim değişiklikleri ve atık yönetimi gibi pek çok konuda eğitim aldı. 8-10 yaş arasındaki öğrencilerin, sertifika töreninde yaptıkları gösteride, ”iyi tarım” uygulamalarını, ”bilinçli tüketici” olmak için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattılar. Kursiyer öğrenciler, TİGEM üretim tesislerinde gördüklerini ve öğrendiklerini de anlattılar.

Birçoğu toprakla ilk kez tanışan çocuklar, Ağaç dikip domates ve biber yetiştirmeyi, çapa yapmayı ve bitkileri sulamayı öğrendiler. Projenin ikinci ayağında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının hazırladığı 190 bin görsel ve basılı eğitim materyali Türkiye genelinde öğrencilere dağıtılacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.