Ağrı’ya hayvansal üretim yüksekokulu

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde hayvancılık yüksekokulu açılıyor. İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne bağlı açılacak yüksekokulda 250 başlık modern bir çiftliğin de yer alması planlanıyor.

İbrahim Çeçen Üniversitesi’ne bağlı Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu’nda 250 başlık modern bir çiftliğin yer alması planlanıyor.

Temel atma töreninde konuşan rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, okulun ve çiftlik binalarının yapım masraflarının Eleşkirtli iş adamı Celal Oruç tarafından karşılanacağını belirterek, okul ve çiftlikte rüzgar ve güneş enerjisi gibi sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanılacağını söyledi. Rektör Aslan, “Zaman içerisinde çiftlikte üretilecek pastörize süt, yoğurt, ayran, tereyağı, kaşar peyniri gibi süt ve süt ürünlerinin ‘Köse Dağı’ gibi markalaşmasını sağlamak ve bu ürünlerin gerek halka ve gerekse Ağrı ilindeki hastane, yurt, cezaevi, kreş, yaşlı bakım evi, okul kantinleri gibi resmi ve özel kurumlara pazarlanması düşünülmektedir.” dedi.
Törene Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Eleşkirt Kaymakamı Hakan Ezgi, Eleşkirt Belediye Başkanı M. Nuri Çelik ve vatandaşlar katıldı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.