Yonca süt verimini üçe katladı

Tarımsal Kümelenme Modeli ile tarım ve hayvancılığı entegre ederek tüm ihtisas alanlarını tek çatı altında toplayan Yonca Hayvancılık, inek başına süt verimini 30 litreye çıkardı.

Yonca Hayvancılık, Tarımsal Kümelenme Modeli ile ihtisaslaşma sayesinde süt üretiminde inek başına süt verimini Türkiye ortalaması olan 9 litreden 30 litreye çıkardı.

Yonca Hayvancılık kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Akdağ, kendi tesislerinde ürettikleri kaliteli yem sayesinde süt üretiminde yüksek verim yakaladıklarını söyledi. Akdağ, hayata geçirdikleri yüksek kalite standardının Türkiye hayvancılığı için en ileri standart olduğunu dile getirdi.

Türkiye’deki süt üretiminin evrensel kalite standartlarının oldukça gerisinde kaldığını ve süt üretiminin önemli bir bölümünün kayıtlı olmadığını belirten Akdağ, Yonca Hayvancılık bünyesinde faaliyet gösteren 10 büyük çiftlikteki süt ineklerinden en kaliteli sütü elde ettiklerinin altını çizdi. Akdağ, elde ettikleri süt kalitesi ile katma değeri çok daha yüksek süt ürünlerinin üretilmesine destek sağladıklarını kaydetti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.