Yeni nesil sütün yararının farkında

Tetra Pak’ın 8. Süt Endeksi’ne göre yeni kuşakların sütün faydalarının farkında olması süt tüketiminin artması için fırsatlar sunuyor.

Tetra Pak’ın yayınladığı 8. Süt Endeksi, dünyanın her yanındaki tüketicilerin, sütün faydaları hakkında olumlu görüşe sahip bulunduğunu ve sütün besleyici değerinin farkında olduğunu ortaya koyuyor.
8. Süt Endeksi’nde yayınlanan uluslararası tüketici araştırması, süt endüstrisinde faaliyet gösteren şirketlerin yenilikçi ürünler sunma, pazarlama ve iletişime taze bir yaklaşım getirme yoluyla sütün her yaştan tüketiciye hitap edecek şekilde yeniden canlandırılması gerektiğini vurguluyor. Araştırmada; gıda endüstrisinin yıllardır bulunduğu bildirimlere göre her zamankinden daha aktif yaşam süren ve sağlığına önem veren yeni bir kuşağın itici gücüyle, besleyici ama pratik ürünlere olan talebin giderek arttığı görüşüne yer veriliyor.
Buna göre; insanlar hali hazırda sütü “besleyici”, “sağlıklı”, “iyi bir kalsiyum kaynağı” ve “lezzetli” olarak tanımlıyor. Ancak üreticilerin de değişen yaşam tarzlarını yansıtan içecekler bulup geliştirmesi gerekiyor. Söz konusu araştırmaya yer verilen 8. Süt Endeksi’nde; süt endüstrisindeki dört küresel ürün trendi; keyif ürünleri, sütün daha kolay sindirilmesini sağlayan veya ilave edilmiş sağlık faydalarıyla sunulan kişiye özel hazırlanmış ürünler, hareket halinde veya atıştırmalık olarak tasarlanmış ürünler ve organik veya ‘doğal’ değerleri öne çıkaran ‘saf’ süt olarak sıralanıyor.
Türkiye’de durum nedir?
Türkiye’de işlenmiş ambalajlı süt pazarının son beş yılda yüzde 3 büyüyerek 1,29 milyon litreye ulaştığını kaydeden Tetra Pak Türkiye Pazarlama Direktörü Verda Telyaz, sürekli artan tempo ve iletişim ortamı nedeniyle dışarıda kolayca tüketilebilecek besleyici ve keyifli ürünlere yöneliş olduğunu belirtti.
Ülkemizdeki süt tüketiminin büyükkısmının sade süt olarak gerçekleştiğini,gelişmiş ülkelerdeki ürün çeşitliliğininçok gerisinde bulunduğumuzu dilegetiren Telyaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemdeözellikle belirli ihtiyaçlara yönelik yüksekproteinli ya da laktozsuz süt gibikatma değerli ürünler ve genç nüfusahitap eden sütlü içeceklere talebinartmasını bekliyoruz. Bu talebin sütlü içecekler pazarında ürün çeşitliliğini artıracağına inanıyoruz.”

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.