Çiğ sütün tüketiciye satışında yeni dönem başlıyor

Tüketiciye çiğ süt satmak isteyenler yeni yılla birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin alacak.

1Ocak’tan itibaren uygulamaya girecek Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ, çiğ sütün son tüketiciye satışına ilişkin usul ve esasları belirliyor.

Tebliğe göre 1 Ocak’tan itibaren çiğ süt tek kullanımlık ambalajlarda veya otomatlar aracılığıyla satılabilecek. Çiğ sütü son tüketiciye sadece, “Hastalıktan Ari İşletmeler İçin Sağlık Sertifikası”na sahip, bruselloz ve sığır tüberkülozundan ari süt üreten hayvancılık işletmeleri arz edebilecek.

Çiğ süt satmak isteyen işletmeler Tarım Bakanlığından izin alacak. Çiğ sütün son tüketiciye arzı, sağımdan itibaren 24 saat içinde gerçekleştirilecek. Sütün son tüketim tarihi ise ilk sağımdan itibaren 48 saati geçmeyecek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.