Bursa Tarım Fuarında yeni bir rekor

14-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, yeni bir rekora imza atarak, yurtiçinden ve 41 ülkeden 268 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarının gerek ziyaretçi gerekse alan bakımından Türkiye’nin en büyük fuarlarından biri olduğunu söyledi. Ersözlü, Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarının bu yıl, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla, 7 ayrı salondan oluşan 40 bin m2 kapalı ve 30 bin m2 açık sergileme alanı, toplam 70 bin m2 alanda hazırlandığını kaydetti. Ersözlü, fuarların ziyarete açık olduğu günlerde katılımcı firmaların yaklaşık 500 milyon lira tutarında satış yaptığını belirtti.

Bursa Tarım Kongresi

Fuarlara, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, İtalya, Kosova, Moldova, Özbekistan, Sudan ve Yunanistan’dan davet edilen iş adamları, katılımcı firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Ayrıca; Tüyap yurt dışı ofisleri organizasyonuyla Beyaz Rusya, Cezayir, İran, Makedonya, Moldova, Rusya ve Tunus’tan gelen alım heyetleri de çeşitli iş görüşmeleri yaptı. Fuarlar ile eş zamanlı; Ziraat Mühendisleri Odası ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde, akademisyen, üreticiler ve ziraat mühendislerinin katılımı ile üçüncü kez Bursa Tarım Kongresi organize edildi. Fuarları yurt dışından 41 ülkeden ve yurtiçinden 78 ilden 268 bin 125 kişi ziyaret etti.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.