Üç bin kişiye sürü yönetimi eğitimi verildi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sertifikalı sürü yönetimi elemanı projesi kapsamında 3 bin 407 kişiye hayvan bakımı ve yetiştiriciliği konularında çeşitli eğitimler verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılmasına yönelik “Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi” eğitimleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının da destek verdiği projeyle kursiyerlere hayvan bakımı ve yetiştiriciliği konularında çeşitli eğitimler veriliyor. Bu amaçla imzalanan protokol kapsamında Bakanlık, toplam 3 bin 407 kursiyere hayvan bakımı ve yetiştiriciliği konularında eğitim verdi.

Kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığının daha cazip bir meslek haline getirilmesinin amaçlandığı proje kapsamında kursiyerlere; koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımı, üreme, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruma, biyogüvenlik uygulamaları ile sağım konularında toplam 120 saatlik eğitim veriliyor. Proje kapsamında 2013 yılı Kasım ayından Ağustos ayı sonuna kadar toplam 3 bin 407 kişi eğitimini tamamlayarak “Sürü Yönetimi Elemanı” sertifikası aldı.

İŞKUR eğitime katılan kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapıyor. Tarım Bakanlığı da, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında, sürü yönetimi elemanı sertifikasına sahip kişileri istihdam eden 500 baş ve üzeri küçükbaş hayvana sahip işletmelere yılbaşından itibaren 5 bin lira sürü yöneticisi istihdamı desteği ödeyecek. 3 yıl sürecek olan Sürü Yönetimi eğitimi programından yararlanmak isteyenler Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurabilirler.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.