Süt ürünleri ihracatı için birlikte çalışacaklar

Süt ve süt ürünleri ihracatının artırılması amacıyla Bakanlık, ASÜD ve Damızlık Birliği işbirliği protokolü imzaladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) ve Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği (TDSYMB) süt ürünleri ihracatının artırılması amacıyla bir protokol imzaladı. Protokol, 23 Haziran’da Gıda ve Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, ASÜD Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı ve TDSYMB Genel Başkanı Celalettin Özden tarafından imzalandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ASÜD ve TDSYMB tarafından imzalanan protokol kapsamında süt üreticilerini olası hayvan hastalıklarına karşı bilinçlendirmek için eğitimler verilecek. Ayrıca ilgili kişi ve kuruluşların teknik kapasiteleri, etkinlikleri ve verimliliklerinin arttırılmasına yönelik projeler yürütülerek, süt ve süt ürünlerinin kalite ve standardı yükseltilecek.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.