TÜSEDAD büyükbaş hayvancılık yapan tüm üretici ve yetiştiricileri temsil etmek için üyelik kampanyası başlattı.
2004 yılında hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üreticileri bir araya getirmek amacıyla kurulan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneğine (TÜSEDAD) bugüne kadar 50 baş ve üzeri hayvanı olan üreticiler üye olabiliyordu.
Dernek, büyükbaş hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren tüm çiftçilerin sesi olabilmek amacıyla 16 Mart 2019 tarihinde yaptığı genel kurulda tüzük değişikliğine gitti. Tüzük değişikliğiyle hayvan sayısına bakılmaksızın tüm üreticilerin derneğe üye olmalarının önü açıldı.
TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada tüm çiftçileri temsil eden bir sivil toplum kuruluşunun olmadığına dikkat çekerek, “Çiftçilerin gerçek temsilcisi olacağız” dedi.
TÜSEDAD’ın bugüne kadar büyük işletmelerin temsilcisi olarak faaliyet gösterdiğini hatrlatan Solakoğlu, “Küçük işletmelerle büyük işletmeler arasında hem yönetim hem de sorun olarak farklılık vardı. Bu nedenle dernek olarak büyük çiftliklerin temsilcisi konumundaydık. Ancak geldiğimiz noktada hayvancılıkla uğraşan herkesin sorunu aynı. Bu ortak sorunlar bizi tek ses olmaya yönlendirdi. Bu nedenle böyle bir karar aldık” diye konuştu.
Solakoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyeli olan, geçmişte kendine yetebilen 7 ülkeden birisi olan ülkemizin üreticilerinin önünü görebildiği, vatandaşlarımızın uygun fiyatla tüketim yapabildikleri bir Türkiye’yi görmek umudu ile sorunların çoğaldığı, işletmelerin hayatta kalma mücadelesi verdiği bir dönemde birlikten güç doğar diyerek tüm üreticilerimizi TÜSEDAD çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz.”
Üyelik başvuruları TÜSEDAD’ın internet sitesi üzerinden alınacak. Derneğe aidat ödemeden üye olacak “onursal üyeler” genel kurulda oy kullanamayacak ve dernek organlarında görev alamayacak.