Çiğ süt destekleme kararı yayınlandı

Üreticilere verilecek çiğ süt desteği ve süt piyasasının düzenlenmesine ilişkin hususlar belirlendi.

2019 Yılında Yapılacak Çiğ Süt Desteği ve Süt Piyasasının Düzenlenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararnameye göre, ürettiği çiğ sütü onaylı süt işleme tesislerine satan, bir üretici örgütüne üye yetiştiricilere; manda, inek koyun ve keçi sütü ile soğutulmuş inek sütüne, üretici örgütleri kanalı ile pazarlanan soğutulmuş inek sütüne Tarım Bakanlığının belirleyeceği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden destekleme ödemesi yapılacak.

Ürettiği çiğ sütü Çiğ Sütün Arzına Dair Tebliğ kapsamında satan ve piyasanın düzenlenmesi kapsamında üretici örgütleri aracılığıyla sütünü Et ve Süt Kurumuna veren işletmeler de desteklemeden yararlanacak.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.