Türkmenistan ile tarımsal işbirliği gelişiyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ankara’da Türkmenistan Tarım Bakanı Çarygeldi Çarlıyev ile görüştü.

Geçen yıl imzalanan tarımsal işbirliği antlaşmasıyla ülkelerin tarımsal bilgi paylaşımında bulunduğunu ifade eden Bakan Eker, “Bizim gerek altyapı çalışmaları gerekse tarım sektörü modernizasyonu ile ilgili Türkmenistan’a aktaracağımız tecrübelerimiz var. Geliştirilen projelerin hayata geçmesi için Türkmenistan tarafının da desteği gerekiyor” dedi.

Eker, Türkmenistan için 4,5 milyon dolar tutarında 8 projenin hazırlandığını, bunun yalnızca ikisinin imzalandığını belirterek, kalan 6 projenin hayata geçirilmesi için Türkmen tarafının imzasının beklendiğini kaydetti. Bakan Eker, Türkmenistan’ın ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan bu projelerin kapsamlarının ise; hayvan genetik kaynaklarının korunması, balıkçılık, tohumculuk, bitki hastalıkları ve çöl çekirgeleriyle mücadeleden oluştuğunu belirtti.

Türkmenistan Tarım Bakanı Çarygeldi Çarlıyev ise konuşmasında, Türkiye’nin geliştirdiği projelere destek vereceklerini açıkladı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.