Marmara ve Ege şaptan ari olacak

Trakya’dan sonra Marmara ve Ege bölgesinin de şap hastalığından ari hale getirilmesi planlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, şap hastalığıyla mücadele eylem planının uygulamaya girmesinin ardından paydaşları bilgilendirmek amacıyla Balıkesir’de bir toplantı düzenledi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Erol’un başkanlık ettiği toplantıya; Damızlık Sığır ve Koyun – Keçi Yetiştiricileri Merkez Birlikleri, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği temsilcileri katıldı.

Eylem planı kapsamında, Trakya’da mevcut sığır cinsi hayvanlar yüksek bağışıklık gücüne sahip aşı ile yılda iki kez aşılanacak. Ege ve Marmara bölgelerinde ise sığır cinsi hayvanlar 6 ay ara ile aşılanacak. Bunun yanısıra ilk defa aşılanan hayvanlar ise bir ay sonra yeniden aşılanacak. Aşılama programı Mart ayında başladı. Eylem planına göre, 2018 yılında Trakya bölgesi “aşısız hastalıktan ari bölge” statüsüne, Ege ve Marmara bölgesi ise “aşılı hastalıktan ari bölge” statüsüne kavuşacak. Anadolu’nun diğer bölgelerinin de 2023 yılına kadar “aşılı ari ülke” statüsüne kavuşturulması hedefleniyor.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.