Türkiye’nin ilk robotlu sağım tesisi açıldı

Türkiye’nin ilk robotlu süt sağım sistemine sahip çiftliği Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eke’in katılımıyla hizmete açıldı.

Tekirdağ’ın Saray İlçesi Göçerler Köyünde Sarp Hayvancılık tarafından kurulan süt çiftliğini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker törenle açtı. Tesiste inekleri sağan robotları görünce “Hayvancılık çağ atladı” diyen Bakan Eker, Türkiye’nin en modern süt tesisini kuran Sarp Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Özgümüş’e teşekkür etti.

 

Bakan Eker, törende yaptığı konuşmada ise, 100 bine yakın vatandaşın faizsiz kredilerden yararlandığını, faizsiz krediler sayesinde çok sayıda tesisin kurulduğunu dile getirdi. Eker konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan 8 yıl önce Türkiye’de küçük işletmelerde hayvansal üretim yapılırdı. 50’nin üzerinde hayvan bulunduran tesis sayısı yalnızca 4 bin 300 iken, bugün Türkiye’de 20 bin tane içinde 50’den fazla hayvan bulunduran tesis bulunuyor. Hedefimiz Trakya’yı Türkiye’nin hayvancılık ihracat üssü haline getirmek. Trakya’dan da doğuya doğru hastalıktan arî olan bölge sayımızı artıracağız”.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.