Tire’de süt sempozyumu yapıldı

Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu, İzmir Ziraat Mühendisleri Odası ve Tire Süt Kooperatifi’nin işbirliğiyle İzmir Tire’de yapılan Süt Sempozyumu 13 Aralık’ta Tire Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

İki oturum, bir panel şeklinde gerçekleşen sempozyumda süt sektörüyle ilgili çeşitli konular, alanlarında uzman kişiler tarafından masaya yatırıldı. Sempozyumda süt hayvancılığı politikaları ve sektördeki temel yaklaşımlar ile gıda güvenliği ve gıda mevzuatı oturumları yapıldı. Etkinlikle sektörün sorunları ve çözüm önerileri konulu bir de panel yer aldı.

Sempozyum sonunda Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ferdan Çiftçi imzasıyla sonuç bildirgesi yayınlandı.

Sonuç bildirgesinde çiğ süt maliyetlerinin yüksekliğine dikkate çekilerek küçük aile işletmelerinin yaşatılması gerektiği vurgulandı.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.