İlci Holding’den dev sütçülük yatırımı

İlci Holding inşaat ve enerjiden sonra hayvancılığa da el attı. Çiçekdağı’nda 17 bin dekar alana çiftlik ve süt işleme tesisi kuran İlci Holding, ürettiği süt ve süt ürünlerini “İlci” markasıyla piyasaya sundu.

Yıllardan beri başta inşaat olmak üzere çok sayıda sektöre yatırım yapan İlci Holding, fiyat artışı ve ithalatlarla gündeme gelen hayvancılık alanına yönelerek Kırşehir Çiçekdağı’nda 17 bin dekarlık alana organik tarıma dayalı entegre hayvancılık çiftliği ve süt işleme tesisi kurdu.

 

Geleneksel lezzeti titiz araştırma ve çalışmalar sonrası organik tarıma dayalı entegre çiftliğinde kurduğu süt üretimi ve süt işleme tesisi ile yakalayan İlci Holding, “İlci” markalı süt ve süt ürünlerini de piyasaya sundu.

 

Organik tarıma dayalı hayvancılık

“Geleneksel lezzeti” üretim hedefi olarak benimseyen İlci Holding, hayvanlarını geniş arazisinde otlatıyor,

tarımsal sahada ürettiği kaliteli doğal yemlerle besleyerek elde ettiği sütü de soğuk zincir vasıtasıyla sağlıklı şekilde

fabrikaya ulaştırıyor. Son teknoloji, yüksek hijyen ve havalandırma (iklimlendirme) sistemine sahip üretim

tesisinin günlük süt işleme kapasitesi ise 60 bin litre.

 

“Sütün gerçek lezzetini özlemiştik”

Yeni yatırımlarıyla ilgili bir açıklama yapan İlci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih İlci, “Tüketici olarak eskilerin

anlattığı süt ve yoğurt lezzetlerini özlemiştik. Bu konuda yeterli entegrasyona fazlasıyla sahip olduğumuz için ‘Neden

biz de üretmeyelim?’ diye düşündük ve bu alanda yatırıma yöneldik.” dedi.

>> Süt Dünyası

2006 yılından beri yayınını sürdüren tarafsız ve bağımsız medya kuruluşudur. Süt Dünyası Dergisi kurulduğu günden bu yana ilkelerinden taviz vermeden yayıncılık faaliyetine devam ediyor. Süt Dünyası Dergisi Haber Merkezi tarafından hazırlanan her türlü içerik "Süt Dünyası" imzası ile yayınlanmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.